גור כלבים חדש בבית

גור כלבים חדש בבית

קודם כל, מזל טוב על צירוף חבר חדש למשפחה.
עם הגור באות שאלות רבות, מה להאכיל? אילו טיפולים גור כלבים הוא צריך ? מה מותר ומה אסור לתת לגור לאכול? איך מחנכים לעשיית צרכים מחוץ לבית? ועוד….

במאמר זה ננסה לענות על חלק מן השאלות בכדי להקל על קליטתו של הגור בבית. כמובן שאתם מוזמנים לשאול את הוטרינרים שלנו כל שאלה נוספת שעולה על דעתכם. אנחנו תמיד שמחים לענות.

סביבת מחייה גור כלבים חדש בבית

חשוב להקצות לגור מקום שינה משלו, מומלץ שהמקום יהיה מרופד ורחוק מחלונות או דלתות. את כלי האוכל שלו יש לשים באזור השינה ולעומת זאת, אזור עשיית צרכים (לגור שלא יוצא מן הבית), צריך להיות מרוחק מעט מאזור השינה והאכילה.
לעיתים, בימים הראשונים, הגור נוטה ליילל בשל הפרדתו משאר הגורים ומהאם. ניתן לעטוף בקבוק חם (לא חם מדי!) בשמיכה בכדי לדמות את חום גוף האם, אפשר גם לנסות להחביא באזור השינה שעון מתקתק. יש הטוענים שתקתוק השעון מדמה את פעימות הלב של האם ומרגיע את הגור.

גורי כלבים צעירים ישנים מספר רב של שעות ביום. אם ישנם ילדים קטנים בבית מומלץ לוודא כי הם אינם מפריעים לגור ואת שעות המשחק יש להגביל לזמן שהגור ער ולא לזמנים הנוחים לנו.
לא מומלץ להשאיר גורי כלבים צעירים בחצר בחודשים הראשונים לחייהם, זאת בשל חשיפה אפשרית לחום גבוה בקיץ או טמפרטורות נמוכות מדי בחורף. כמו כן, בחצר גורים חשופים הרבה יותר למחלות וטפילים.

מזון:

חשוב מאוד לתת לגור בחודשים הראשונים מזון מסחרי לגורים של חברה ידועה. קיימים מזונות מיוחדים לגורים של כלבים גדולים, כלבי ענק וכו'. מזונות אלו מכילים את הכמות המדויקת של הויטמינים, החלבונים, הפחמימות ושאר מרכיבי המזון אותם הגור צריך. במרבית המקרים אין צורך בתוספי סידן או תוספים אחרים. ניתן להתייעץ עם וטרינר לגבי מזון מומלץ.
בחודשים הראשונים (לפחות עד גיל חצי שנה) יש לתת לפחות שלוש ארוחות ביום. עם הזמן ניתן לעבור לשתי ארוחות ביום. מזון גורים ניתן לעיתים עד גיל שנה (תלוי בגזע הכלב).

לא מומלץ לתת שאריות של מזון בייתי ולא מומלץ לתת לכלב מזון בזמן שאתם אוכלים את ארוחתכם. זה ילמד את הגור להתחנן למזון בכל פעם שתשבו לאכול.
אם ליבכם מכריח אתכם לפנק את הכלב בשאריות של המזון חשוב שכמות המזון הביתי שניתנת לכלב לא תעלה על 20% מסך כלל המזון אותו מקבל הגור.

מזונות האסורים לכלבים: שום, בצל, שוקולד, מזונות מתובלים, ענבים, צימוקים ועצמות עוף. למידע נוסף על הסכנות במזנות מסויימים לחצו על הקישור: מזונות מסוכנים לכלבים וחתולים.
גם חלב לא מומלץ – יכול לגרום לשלשולים בכלבים רבים.

יש לאפשר מים זמינים כל העת, יש להחליף את קערית המים (ולשטוף אותה) מדי יום.

חינוך לצרכים:

מומלץ שלא לאפשר לכלב לצאת מן הבית עד כשבוע לפחות לאחר החיסון השני. עד אז גם מומלץ להגביל את המגע שלו עם כלבים אחרים (גם אם מחוסנים). בד"כ עד גיל שלושה חודשים לכלב אין יכולת של ממש להתאפק, לכן חשוב להיות סבלנים עם הגור החדש ולא להתרגש בכל פעם שמוצאים שלולית קטנה בבית.

בשלב מומלץ הראשון להגבילו לשטח קטן בבית. בחלק אחד של השטח יהיו המזון והמים ואזור עם משטח רך לשכיבה. בצד השני יש לפזר עיתונים.
יש להניח את הגור על העיתונים לאחר כל ארוחה. כאשר עושה את צרכיו על העיתון יש לשבח אותו ואפשר גם לתת פרס טעים. אם הגור "מפספס" ועושה את צרכיו על הרצפה, יש לנזוף בו בקול "לא" ולהעבירו אל העיתונים (אם נתפס במהלך מתן צרכים מחוץ לאזור המותר). אין להכות אותו, זה יגרום לו לפחד מכם ולא יעזור לאימון.
אם הגור כבר יוצא מן הבית, יש לשבח אותו בכל פעם שעושה את צרכיו בחוץ. מומלץ להוציאם כמה שיותר פעמים ביום (בעיקר לאחר ארוחות) בכדי למנוע "פספוסים" ולאפשר אילוף מהיר. במידת האפשר חמישה עד שישה טיולים עם הגור החדש יעזרו מאוד בחינוך לצרכים.

אין לנזוף בגור או להכות אותו אם עשה את צרכיו בבית כאשר לא הייתם בבית. הגור לא ידע להבין או לקשר בין הנזיפה לעשיית הצרכים. הדבר רק יבלבל או יפחיד אותו.
ניתן להשאיר את הגור בכלוב אילוף כאשר אינכם בבית, מרבית הכלבים לא יעשו את צרכיהם היכן שהם ישנים ובכך ניתן יהיה לאלף את הגור לעשיית צרכים מחוץ לבית מהר יותר.
למידע מפורט יותר על נושא זה היכנסו לקישור – חינוך גורים למתן צרכים מחוץ לבית

אילוף בסיסי:

חשוב להציב גבולות כבר לגור הצעיר בכדי למנוע הרגלים שיהיה קשה לשנותם בגיל מבוגר יותר.
אין להרשות כל התנהגות אשר לא תהיה מקובלת עלינו בגיל מבוגר יותר (כגון עליה על מיטות או ספות, לעיסת בגדים, נשיכות וכו').
הצבת הגבולות נעשית ע"י עידוד התנהגויות חיוביות של הגור החדש והתעלמות או נזיפה לאחר התנהגות שלילית.
כחלק מהצבת הגבולות מומלץ לספק לגור פינה משלו בבית (גם כלוב אילוף מרווח יכול לשמש למטרה זו).

אם הגור נושך יש לנזוף בו "לא!" ולהפסיק את המשחק עימו. אם לאחר הנזיפה הוא חדל לנשוך יש לשבח אותו ולתת משחק או צעצוע לעיסה מותר. בצורה זו אנו מציבים גבול ברור ובמקביל נותנים לגור אופציית משחק מותרת.

טיולים:

חשוב לזכור כי מטרת הטיול היא לא רק לעשות צרכים! הטיול מאפשר בניית קשר בינכם ובין הגור, מאפשר לו לחוות את העולם שמחוץ לבית ומאפשר לגור לשחרר אנרגיה וליהנות. אם תסיימו את הטיול מיד לאחר עשית הצרכים הדבר ילמד את הגור החדש להתאפק ככל האפשר כדי להאריך את הטיול. מסיבה זו יש לאפשר לו לטייל עוד מספר דקות לאחר עשיית הצרכים.

משחקים:

לגורי כלבים צעירים יש נטייה לכרסם בשל סקרנותם וכן בשל צמיחת השיניים. יש לקנות צעצועים המתאימים לכלבים בכדי לאפשר "אופציה" מותרת לכרסום מאשר ספות, נעליים ובגדים.
מומלץ לקנות צעצועי לעיסה או כאלו שאליהם מכניסים חטיפים לכלבים והגור צריך לעבוד בכדי להוציאם. הדבר מאפשר לכלב להוציא אנרגיה ומעסיק אותו זמן רב.
אין להשתמש בפריטים בייתים כגון נעלים ישנות או בגדים. לכלב אין אפשרות להבחין בין פריטים חדשים לישנים ובהמשך המשחק הוא פשוט ינשך ויהרוס את הביגוד שלכם…

פרוטוקול החיסונים והתילועים המומלץ בכלבים הוא:

• גיל שישה שבועות: חיסון משושה ראשון + תילוע
• גיל תשעה שבועות: חיסון משושה שני
• גיל 12 שבועות: חיסון כלבת + שבב זיהוי (חובה על פי חוק הכלבת)
• גיל 14 שבועות – חיסון משושה שלישי
בנוסף על כך, מומלץ לבצע טיפול כנגד תולעת הפארק כל שלושה חודשים.

הגעת וטרינר עד הבית לביצוע חיסונים וטיפולים בבית הלקוח הוא שירות אידיאלי לגורי כלבים אשר נמצאים בסכנת הדבקות במחלות בזמן הגעתם למרפאה וטרינרית. אנו נשמח להגיע אליכם, לעזור בקבלת בן המשפחה החדש ולבצע את החיסונים והטיפולים הנדרשים בנוחות ביתכם.

מידע מפורט ניתן למצוא במאמרים:

חיסוני כלבים
חשיבות טיפול נגד תולעים בכלבים וחתולים.

סימנים מדאיגים המצריכים פניה לוטרינר:

• שלשולים
• הקאות
• חוסר רצון לאכול
• הגור אפאתי, חלש ולא רוצה לטייל או לשחק
• רעידות
• הפרשות מהעיניים או האף.

דילוג לתוכן